Valaha is érdekelt, hogy hogyan működik az Európai Unió? Gondolkodtál már azon, hogy milyen lehetőségeket rejt számodra, és milyen program keretein belül ismerheted meg jobban a működését? Ha igen, akkor jó helyen jársz! 

Magyarország legnagyobb Európai Uniós diplomáciában foglalkozó diákszervezetének tagjai, osztják meg veletek élményeiket a together.eu közösséggel kapcsolatban. 

Mi is az a together.eu? 

A together.eu egy projekt, amelyet az Európai Parlament futtat, és célja, hogy minél több embert vonjon be Európa demokratikus életébe. A projekt összeköti az embereket egész Európából, lehetővé téve számukra, hogy találkozzanak, tudást osszanak meg és új készségeket tanuljanak, miközben a szavazáson való részvételre is buzdít. Az oldal emellett népszerűsíti az Európai Parlament által rendezett eseményeket. A together.eu célja, hogy a demokráciának valódi jelentést adjon az Európai választások előtt, amelyek 2024. június 6-9-én kerülnek megrendezésre. Az oldal felhívja a fiatalokat, hogy váljanak aktívabbá a társadalomban és tegyék a demokráciát cselekvéssé. 

A Head Franchise tagok élményei 

Röviden sszefoglalva a program réstvevői nagyon edukatív programokon, képzéseken vehettek részt, mely során egy összetartó közösség alakult ki, melyet az egész projektet záró brüsszeli út kotonázott.  

Ha valaki jelentkezni akar erre a programra,egy motivációs levelet kell írni. Ezekután beerülhet egy 7 hónapon át tartó képzési sorozatba. Ezalatt az idő alatt havi egyszer voltak képzések, melyeket projektfeladatok egészítettek ki, amiket a fiataloknak kellett sikeresen megvalósítaniuk. Ilyen projektek lehettek, előadások tartása, standolás, vagy akrá aktív posztolás a social médián. A program végén a közösség aktív tagjai közösen résztvehettek egy brüsseli úton, ahol több networking eseményen vehettek részt, illetve személyesen járhattak be több Európai Uniós épületet is 

HA TÖBBET SZERETNÉL MEGTUDNI A RÉSZTVEVŐK ÉLMÉNYEIRŐL? NE HABOZZ… KATT A VIDEÓRA! 

Csatlakozz te is! 

Ha a videó neked is felkeltette az érdeklődésed, ne habozz! Csatlakozz te is! 

#szavazzteis #useyourvote #europaiválasztasok2024 

Köszönjük, hogy elolvastad a blogbejegyzésünket! Reméljük, hogy hasznosnak találtad, és talán még többet szeretnél megtudni az Európai Unióról és a together.eu közösségről. Ha igen, látogass el a together.eu weboldalra további információkért.